Wellicht heb je er nog niet aan gedacht, maar wist je dat de verschillende brouwmethoden binnen Coffee Goddess allemaal andere smaken in de koffie naar voren brengen. Laat onze kennis je helpen om de volle potentie te ontgrendelen van jouw favoriete koffie – voor de perfecte kop, elke keer opnieuw.
Koffiepers
Het zetten van koffie met een koffiepers behoudt de kostbare natuurlijke oliën die papieren filters absorberen en haalt de volle smaak van de koffie naar boven, terwijl het een dikke en rijke consistentie geeft.
1.Malen en afmeten
Denk eraan, koffie is net als verse producten. Koop het vaak in kleine hoeveelheden om er op het hoogtepunt van versheid van te genieten.
2. Voeg heet watertoe
Gebruik gefilterd of gebotteld water om je koffie de best mogelijke smaak te geven. TIP: Gebruik gefilterd of gebotteld water om je koffie de best mogelijke smaak te geven.
3. Plaats de pers en laat trekken
Zet de pers terug op de koffiepers zonder deze naar beneden te duwen en laat de koffie 4 minuten trekken.
4.Druk en schenk
Duw de pers voorzichtig naar beneden tot deze de bodem van de koffiepers bereikt, en geniet ervan.
Koffiezetapparaat
Filterkoffie is een handige manier om heerlijke koffie te zetten. Met de juiste maling en zuiver water kun je een fantastische kop koffie zetten in een koffiezetapparaat.
1.Kies de juiste maling
Voor een platte bodemfilter gebruik je een middelgrove maling die lijkt op zeezout. Voor kegelvormige filters gebruik je een fijnere maling die lijkt op kristalsuiker.
2. Afmeten
Gebruik 2 eetlepels versgemalen koffie voor elke 177 milliliter (ml) water.
3. Zet en geniet
TIP: Vers gezette koffie is altijd het beste, dus zet zoveel als je in één keer zult drinken. Opgewarmde koffie kan de smaak verminderen.
Pour-over
Pour-over is een prachtig eenvoudige en toegankelijke manier om een enkele kop koffie te zetten met een schone, volledig ontwikkelde smaak en body.
1. Afmeten en koken
Meet zoveel water af als je gaat gebruiken om te zetten, plus een beetje extra om het filter te spoelen, en breng het aan de kook.
2.Voorbevochtig de filter
Spoel het papieren filter kort met heet water en gooi het spoelwater weg. Dit zorgt voor de puurste smaak van je koffie.
3.Afmeten en malen
Meet vervolgens je koffie af. Voor pour-over gebruik je koffie gemalen voor een papieren kegel. Dit is een relatief fijne maling die lijkt op kristalsuiker. Meet 2 eetlepels koffie per 177 milliliter (ml) water af.
4.Gieten en pauzeren
Gebruik heet water dat net van de kook af is en vul de kegel halverwege om de gemalen koffie te verzadigen. Pauzeer 10 seconden en laat de koffie bloeien. Dit zorgt ervoor dat de koffie gelijkmatig hydrateert en smaak begint te ontwikkelen.
5.Maak het gieten af en geniet
Gebruik een timer om je pour-over consistenter te maken. Het zou ongeveer 3 minuten moeten duren om een kopje te zetten. TIP: Gebruik een timer om je pour-over consistenter te maken. Het zou ongeveer 3 minuten moeten duren om een kopje te zetten.
Iced Pour-Over
Iced pour-over is een eenvoudige en toegankelijke manier om rijke, volle ijskoffie te maken, één kan per keer.
1.Voorbevochtig de filter
Spoel het papieren filter kort met heet water en gooi het spoelwater weg. Dit zorgt voor de puurste smaak van je koffie.
2.Kies de juiste maling
Voor pour-over gebruik je koffie gemalen voor een papieren kegel. Dit is een relatief fijne maling die lijkt op kristalsuiker.
3.Afmeten
Iced pour-over wordt gebrouwen op dubbele sterkte en verdund met ijs, dus meet 4 eetlepels koffie af voor elke 177 milliliter (ml) heet water.
4.Gieten en pauzeren
Gebruik heet water dat net van de kook af is en vul de kegel halverwege om de gemalen koffie te verzadigen. Pauzeer 10 seconden en laat de koffie bloeien. Dit zorgt ervoor dat de koffie gelijkmatig hydrateert en smaak begint te ontwikkelen.
5.Maak het gieten af
Voeg langzaam de rest van het water toe, giet in kleine, gelijkmatige cirkels om alle gemalen koffie te bedekken.
6.Voeg ijs toe
TIP: Colombiaanse koffies zijn populair voor iced pour-over vanwege hun uitstekende sappige body en pittige, sprankelende citrusnoten.