fbpx
GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    
GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    ⚡ GRATIS RAZENDSNELLE VERZENDING V.A. €35    

Coffee Goddess Ons brandproces

Met Coffee Goddess kies je voor kwaliteitskoffie. En dat zie je terug in 3 belangrijke kenmerken: de kwaliteit van de koffiebonen, het slow roast brandproces en de versheid van de gebrande koffiebonen. Wij vertellen je hieronder graag iets meer over het brandproces middels de slow roast methode.

Stap 1: Groene koffiebonen

Het brandproces begint met groene koffiebonen. Deze bonen zijn ongeroosterd en hebben nog niet de kenmerkende smaak en aroma van koffie. De kwaliteit van de groene bonen is van groot belang voor het uiteindelijke resultaat. De bonen moeten van hoge kwaliteit zijn en vrij zijn van grove oneffenheden. Aan het begin van het brandproces doen we de nog zware groene koffiebonen in de trommel van de brander. Deze bonen zijn geurloos en er zit geen kraak of smaak aan. Deze trommels verwarmen we tot de juiste temperatuur bereikt is. Dat kan oplopen tot zo’n 220 graden. Dit kan variëren, afhankelijk van de soort koffie die we branden. Hier onderscheid Goddess met slow roast coffee zich van industriële branderijen, daar wordt koffie gebrand op veel hogere temperaturen waardoor de koffie bitterder van smaak wordt.

Stap 2 – “Crack” roast coffee

Na het branden van de bonen zullen ze een bepaalde fase bereiken die bekend staat als “crack”. Dit is het moment waarop de bonen beginnen te barsten en het vocht begint te verdampen. Dit is een belangrijk moment omdat het de smaak en aroma van de koffie beïnvloedt. Het eerste “crack” moment geeft de koffie een lichtere smaak en aroma, terwijl het tweede “crack” moment de koffie een donkerdere smaak en aroma geeft. In een authentieke trommelbrander worden de koffiebonen langzaam opgewarmd. Samen met de lage temperatuur waarop dit gebeurd noemen we dit de slow roast methode. De kleur wordt geel, er komen geuren vrij en het vocht dat nog in de koffiebonen zit, verdampt. De bessen zwellen op, waardoor er druk ontstaat. Ze springen uit elkaar en geven een ‘crack’ geluid.

Stap 3: Karameliseren

Wanneer de juiste temperatuur is bereikt, begint het echte branden. De suikers in de bonen karameliseren, waardoor de koffiearoma’s vrijkomen. De kleur verandert van bruin tot donkerbruin. Nu moeten we het brandproces goed sturen, zodat de geur en de smaak volledig tot zijn recht komen. Na de “crack” fase begint de koffie te karameliseren. Dit is het moment waarop de suikers in de bonen beginnen te karamelliseren en de koffie zijn kenmerkende smaak en aroma krijgt. Het is belangrijk om de bonen op het juiste moment te stoppen met branden om te voorkomen dat ze te donker worden en een verbrande smaak krijgen.

Tot slot, slow roast coffee is een kunst op zichzelf. Het brandproces is een delicate balans tussen precisie en kennis. Door de juiste kwaliteit bonen te gebruiken en het brandproces op de juiste manier uit te voeren, ontstaat een koffie met een rijke, volle smaak en aroma. Het is een ware traktatie voor de koffieliefhebber.

HET BRANDPROCES

In de koffiebranderij worden dagelijks koffiebonen gebrand op ambachtelijke wijze. Met de nadruk op dagelijks want dat is hét uitgangspunt van Goddess: vers. Vers gebrand en de volgende dag aan huis geleverd met branddatum op de verpakking.

Dit doen we met de slow roast methode, dit is meer roosteren dan branden op ongeveer 200 graden. Zo krijgt elke boon de tijd om zijn karaktervolle smaak en aroma te ontwikkelen.

VERSHEID & HOUDBAARHEID

Onder verse koffiebonen verstaan wij koffiebonen die tot 8 weken geleden zijn gebrand. De koffiebonen kan je dus 8 weken lang als verse koffie drinken. Na 8 weken noemen wij de koffiebonen niet meer vers. De koffiebonen zijn na 8 weken natuurlijk nog perfect te gebruiken, koffiebonen hebben namelijk een houdbaarheid van 1 jaar na branddatum.

Bewaar je bonen luchtdicht op een koele, droge en donkere plaats.

Begin te chatten
Stel je vraag direct.
Scan de code
Hallo, 👋
Hoe kan ik u helpen?